Reisden Maya's door de dimensie?

 
 
De Maya-cultuur is altijd een raadsel gebleven voor onderzoekers die niet kunnen begrijpen hoe het mogelijk is, dat een samenleving uit de steentijd over zo'n geavanceerde kennis van- en inzicht in disciplines als wiskunde, astronomie en tijdrekening bezaten.

Een van de hypothesen, zo legt de kunsthistoricus Josť Argiielles uit Colorado uit, is dat de Maya's in staat waren zich door de dimensies te verplaatsen, en dat zij zich omstreeks 600 v.Chr. in Mexico hebben gevestigd. Hun missie: de aarde en haar zonnestelsel in harmonische samenhang met de rest van het universum te brengen.

Argiielles maakte voor het eerst kennis met de idee dat de Maya 's reizigers door de dimensies waren toen hij een heilig man onder de nog overlevende Maya's ontmoette die hem uitlegde dat ons zonnestelsel het zevende is dat door de Maya's werd doorkruist.

Wezens

De leiders zijn in de negende eeuw n.Chr. van de aarde vertrokken, waarbij zij hun heilige kalender als een systeem voor het doen van (astronomische?) voorspellingen hadden achtergelaten. En in het jaar 2012, het jaar waarin de Maya-kalender eindigt, zal de menselijke samenleving een transformatie doormaken, naar een gedecentraliseerde, niet- industriŽle cultuur waarin contacten met buitenaardsen aan de orde van de dag zijn.


 
 

*